Blog

2020-ieji – iššūkių metai
PAGALBA

2020-ieji – iššūkių metai

Siekiant suvaldyti infekcijos plitimą šalyje, dalis mūsų visuomenės neturėjo galimybės įsigyti reikiamų apsaugos priemonių. Dėl šios priežasties, pagrindinis Ritos Garbaravičienės fondo 2020 metų siekis buvo prisidėti suvaldant  pandemiją. Susitelkus padėti vieni kitiems, buvo siekta pasirūpinti tais, kurie  buvo arčiausiai pandemijos židinių.

 

Pulsoksimetrai
Prasidėjus pandemijai, pirminės apžiūros sektoriuje atsirado  didelis piršto pulsoksimetrų, skirtų neinvaziniam funkcinio deguonies prisotinimo žmogaus arteriniame kraujyje (SpO2) nustatymui ir pulso dažnio matavimui, trūkumas.

 

30 000 apsauginių veido kaukių
Kartu su medicininių priemonių didmenininku „Nesweb“, Ritos Garbaravičienės fondas paaukojo 30 000 apsauginių veido kaukių, kurios pasiekė pažeidžiamiausias socialines grupes: vaikus, senjorus ir benamius.

 

Gražvydos Sofijos Murkaitės-Garbaravičienės vardo parama
Atsidavusios pediatrės, kaunietės Gražvydos Sofijos Murkaitės-Garbaravičienės vardo parama LSMU Kauno klinikų Vaikų ligų klinikų jaunųjų daktarų tobulėjimui taps indėliu į vaikų kardiologijos pažangą.

 

Jono Vlado Garbaravičiaus vardo stipendija
Norėdami įprasminti beveik 50 metų Kauno technologijos universitete dirbusį dėstytoją, įsteigėme Jono Vlado Garbaravičiaus vardo stipendiją bakalauro ir magistro studijas pasirinkusiems Mechanikos inžinerijos ir Termoinžinerijos studijų programų studentams.

 

Anesteziniai ventiliavimo aparatai
Kritiniu metu nauji anezteziniai ventiliavimo aparatai buvo pristatyti į LSMU Kauno klinikų bei LSMU Kauno ligoninės operacines, kur šie aparatai yra reikalingiausi ir kur operuojamųjų pacientų skaičius yra didžiausias.

 

Tik palaikydami vieni kitus įveiksime visą pasaulį užklupusius iššūkius!